2015. október 25., vasárnap

Mézeskalácsos csokihabos bonbon

Már Karácsonyra készülődök lélekben. Imádom, a csípős hideg téli estéket a házban bekucskózva mézeskalácsot eszegetve, miközben színes fényárban úszik az egész ház .

Na ez a bonbon is pont ilyen, egy bögre forró csokival még tökéletesebb a hangulat.

Hozzávalók:

15 db-hoz kb. 150 g Paleolit csokoládé/ vagy min. 85 % étcsokoládé

Töltelékhez:

50 g Paleolit csokoládé/ vagy min. 85 % étcsokoádé,
1 dl kókusztejszín (nem paleóban 30%-os állatí eredetű tejszín),
1 mk. mézeskalácsfűszer (fahéj, kardamom, csillagánizs, szegfűszeg),
ízlés szerint esetlegesen édesítő




Elkészítés:

1. A csokoládét vízgőz felett (vagy akinek van csoki olvasztója abban) felolvasztjuk, úgy, hogy kb 100 g-ot olvasztunk fel. Majd elzárjuk a tüzet, és a többi csokit apróra vágjuk és csak ekkor adjuk hozzá.

2.  A bonbon formák aljába, és szélére rakunk az olvaszott csokoládéból, úgy, hogy mindenhová jusson,  de ne legyen túl vastag (kicsit macerás, de megéri). Hűtőbe rakjuk, majd elkészítjük a tölteléket.

3. A töltelékhez a tejszínt felverjük, majd az 51 g olvasztott csokoládéval és a fűszerrel alaposan elkeverjük. 

4. Ha elkészültünk, kivesszük a hűtőből a formákat, és beleadagoljuk a csokihabot, úgy, hogy maradjon egy nagyon kicsit hely a bonbonformák tetején, hogy a maradék csokoládéval le tudjuk zárni.

5. A bonbonformák tetejét a maradék olvasztott csokoládéval lezárjuk, egy kenőkéssel leszedjük a forma tetején maradt felesleges csokoládét, majd hűtőbe rakjuk pár órára.

6. Ha a csoki megszilárdult, könnyedén kipattintjuk belőle a bonbonokat.


TIPP: 

Különböző bonbonformákat itt találtok:

 

 





1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek! Én is szeretem az őszi, téli estéket, főleg ilyen finomság mellett.:-)
    Ilyen formám nekem is van, már többször használtam én is :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...