2012. április 24., kedd

Az elmaradt szendvicskrémek

A múltkori hidegtálak mellé készültek még szendvicskrémek is, amiket még nem tettem közzé, de most megteszem. Igazából az oka annak, hogy nem a többivel kerültek együtt ki a blogra, az az, hogy már jó pár szendvicskrém van fent a blogon, amit úgy gondoltam, hogy a mostani bejegyzésemben is megmutatok, így összegyűjtve.

1. Májas krém


Már többször készítettem ezt a krémet, mert eddig mindenkinek nagyon ízlett, és tényleg pofon egyszerű. Most, hogy volt itthon friss metélőhagyma, az is került bele, és hát mit ne mondjak, szerintem még finomabb lett mint eddig.

Hozzávalók: 1 40 dkg-os májkrém, 1 doboz tejföl, 1 marék metélőhagyma
Elkészítés: Mindösszesen annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót belerakunk a turmixba, majd összeturmixoljuk, és tálalhatunk is...:)

2. Tonhalkrém


Azzal kezdem, hogy nekem ő a kedvencem. Már annyi formában készítettem, hogy megszámolni sem tudom. Gyerekkorom óta nagy kedvencem, és amennyit készítek belőle annyit meg is bírok enni egy ültő helyemben...:)

Hozzávalók: 2 doboz tonhal, 1 tojás, 1 tubus sajtkrém, 1 ek. majonéz, 1 ek. mustár, 1 kupaknyi citromlé, só, bors
Elkészítés: A tonhalat leszűrjük a sajtkrémmel, az apróra vágott tojással kikeverjük, majd mehet bele a majonéz, mustár, citromlé, és ízlés szerint só, bors.

A korábbi tonhalkrémek:




3. Camembert krém


4. Mustáros-kolbászkrém



5. Tökmagolajos túrókrém


6. Vörösboros májpástétom lilahagymalekvár


7. Tojáskrém


Így sokkal változatosabban lehet elkészíteni a reggeli szendvicsünket a munkahelyünkre, iskolába, vagy a gyermekünknek is tudunk válogatni belőle tízóraira...:) Remélem tudtok belőle Ti is választani...:)







6 megjegyzés:

  1. Mindegyik nagyon finom lehet, szeretem az ilyen kenegetőket! Klassz!:)

    VálaszTörlés
  2. Tudunk bizony - mármint válogatni. Fincsik. :)

    VálaszTörlés
  3. Hát én tudok választani, mindet, csak lenne valaki aki elkészíti!na majd talán én.(:(:

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...