2011. december 9., péntek

Tökmagolajos túrókrém

Tegnap megérkezett a már nagyon várt tökmagolaj, úgy, hogy gyorsan el is kezdtem gondolkodni, hogy milyen finomságokhoz fogom felhasználni.
A tökmagolaj egészséges és nagyon finom is. Jellegzetes, erőteljes íze van, így elég belőle kevés mennyiség is egy-egy étel felhasználása során. 
Elsőkörben egy szendvicskrémet készítettem belőle, de az biztos, hogy még fogok pár receptet hozni, mert sokféle ételhez felhasználható.

Tökmagolajos túrókrém

Recept:
15 dkg krémesebb túró, 1 ek. tökmagolaj, 1 ek tejföl, só, bors, metélőhagyma

A hozzávalókat összekeverjük, ízesítjük a sóval és a metélőhagymával, majd hűtőbe tesszük, hagyjuk összeérni az ízeket.

Kenyérre kenve is nagyon finom, vagy buliba akár zöldségmártogatósnak is...:)


Nem olcsó a tökmagolaj, de tényleg igen keveset kell belőle használni, és nagyon egészséges, tele van antioxidánssal!

Jó étvágyat hozzá!

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...