2014. április 28., hétfő

Kókusztejszínes-ananászos sült karaj csíkok spagettivel

Régóta rajongója vagyok a keleti ízeknek, azonban már elég régen készült ilyen jellegű étel.
Aztán rájöttem, hogy van egy cukormentes ananászkonzervem, így épp itt lenne az ideje egy jó kis kókuszos-ananászos étel elkészítésének. 


Hozzávalók:

4 szelet csont nélküli sertéskaraj,
1 doboz (450 gr-os) ananászkonzerv,
100 ml cocomas,
1 tk. kurkuma,
1 késhegynyi cayenne bors,
1 mk. curry,
1 mk. himalája só,
1 tk. kókuszzsír,
(opció: 1 mk. tápióka keményítő)
200 gr spagetti (nálam lenes, lehet hagyományos is)



Elkészítés:

A karajt vékonyra csíkozzuk, majd egy tk. kókuszzsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az ananászkonzervet - amelyet előtte felkockázunk - a levével együtt, és a sűrű kókusztejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, az összes fűszert hozzáadjuk, majd hogy ha nem elég sűrű esetleg rakhatunk bele 1 mk. tápióka keményítőt.

A spagettit utasítás szerint kifőzzük, majd tálalás előtt összeforgatjuk.


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...