2014. augusztus 12., kedd

Zabos buci 2.

Az előző buci recepten kicsit változtattam, mert még mindig sok volt benne a szénhidrát. Így átalakítottam a hozzávalókat, és ez sült ki belőle. Nagyon finom, szóval próbáljátok ki ;)

Az előző receptet itt találjátok: http://megfozlek.blogspot.hu/2014/02/zabos-bucik.html

Hozzávalók:

200 gr zabliszt,
100 gr tk. tönkölybúzaliszt,
1 cs. szárított élesztő,
2 tk. ,
450 ml langyos víz



Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagyobb edényben kikeverjük, majd ha van 50 fok a sütőnkön, akkor beállítjuk rajta hőfokot és betesszük fél órára a tésztát, hogy megkeljen. Ha ilyen funkció nincs, akkor 1 órára melegebb helyen kelesztjük, letakarva.
Aztán egy tepsire sütőpapírt - én szilikon sütőlapot használok - helyezünk, majd a masszából bucikat formálunk, és elhelyezzük őket a lapon. Tetejüket lekenjük vízzel, és megszórjuk ízlés szerinti magokkal. 
A sütő aljába egy tepsibe vizet rakunk ( a gőz miatt kell), majd légkeveréses üzemmódban 200 fokon, alul-felül sütős üzemmódban pedig 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük őket. 

 

 



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...