2015. július 30., csütörtök

Fokhagymás-magos kenyér

Egy gyorsan elkészíthető, nagyon finom, ropogós héjú, belül puha (de nem nedves) kenyér recept. 

Hozzávalók: 

4 db tojás , 
1 dl víz,
1 ek. olvasztott zsír,
1 csipet fokhagymapor,


Elkészítés:

A folyadékokat, és a tojásokat alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, és a fokhagymaport. Kb. 10 perc alatt besűrüsödik a massza, és beleadagoljuk egy szilikon kenyérformába, megszórjuk magokkal, majd légkeveréses üzemmódban 10 percig 210 fokon, és további 30 percig 190 fokon sütjük a kenyerünket.

A kenyérlisztben az alábbi hozzávalók vannak:
szezámliszt, tápióka keményítő,  hántolt földi mandulaliszt, lenmagpehely, gluténmentes sütőpor, útifűmaghéj, himalája só, aszkorbinsav

100 g késztermék szénhidrát tartalma kb. 11 g. 


Paleolit termékek nagyon jó áron, és további tippeket és recepteket is találtok: http://paleolitwebshop.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...