Egy újabb igen sokoldalúan felhasználható lisztkeverékre találtam. Eredetileg azt gondoltam, hogy amolyan hagyományos almás pitét sütök belőle, de aztán meggondoltam magam, és milyen jól tettem :)
Próbáljátok ki, ez az ízkombináció fergeteges.
HOZZÁVALÓK:
Próbáljátok ki, ez az ízkombináció fergeteges.
HOZZÁVALÓK:
1 ek. kókuszzsír
TÖLTELÉK:
1 db apróra vágott banán,
2 db apróra vágott körte,
1/2 citrom leve,
1 mk. fahéj,
1 ek. por xilit
TÖLTELÉK:
1 db apróra vágott banán,
2 db apróra vágott körte,
1/2 citrom leve,
1 mk. fahéj,
1 ek. por xilit
ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és fél órára hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen. Addig a töltelék hozzávalóit villával alaposan összenyomkodjuk, és összekeverjük.
Ha a fél óra eltelt, akkor két szilikon sütőpapír között vékony téglalap alakúra nyújtuk a tésztát, majd a felső lapot eltávolítjuk. Megtöltjük a banános-körtés keverékkel, és feltekerjük, mintha rétes lenne. Óvatosan kell vele dolgozni, de szerintem az eredmény még akkor is elég jó lesz, ha kicsit kiszakad itt, ott, mint nekem.
Sütés:
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180 fok
Sütési mód: alul-felül
Tálalás:
Ha megsült, kihűtjük, és háromszögekre vágjuk, majd fahéjas porxilittel megszórjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése