2015. június 29., hétfő

Kókuszos, erdei gyümölcsös bögrés süti

Egy újabb pár perces nasi ötlet, olyan édesszájúaknak, mint amilyen én is vagyok ;)
Egy nagy bögre citromfű tea mellé, szerintem még vacsorára is bőven belefér.

Hozzávalók:

1 marék bogyós gyümölcs,
1 tojás, 
5 ek. víz,
2 ek. olvasztott kókuszolaj,
1 mk. fahéj,
1 mk. citromlé



Elkészítés:

A tojást, az olajat, a vizet és a fahéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tasak tartalmát, és alaposan csomómentesre keverjük. Egy 2,5 dl bögrébe rakjuk a masszát, és megszórjuk a marék bogyós gyümölccsel.
2 percre 750 Wattra mikróba helyezzük, és készen is vagyunk.

2015. június 28., vasárnap

Paradicsomos tepertőkrém, olívás bucival

Egy tartalmas reggelihez tökéletes választás ez a buci. A paradicsomos tepertőkrém pedig egyszerűen fenséges. Ebből belaktok, szerintem délutánig nem lesztek éhesek :)


Hozzávalók:

Olívás bucihoz:

1 1/4 csésze nyílgyökérliszt,
1/4 csésze kókuszliszt,
1,5 tk. ,
1/2 csésze olívaolaj,
1/2 csésze meleg víz,
1 tk. gluténmentes sütőpor (elhagyható)
1 tojás felverve


Paradicsomos tepertőkrémhez:

1 marék tepertő,
1 nagyobb paradicsom,
2 ek. majonéz (házi: 1 tojás, 2 dl kókuszzsír, 1 mk. mustár, 1 csipet só, 1 csipet xilit, 1 mk. citromlé botmixerrel összedolgozva)



Bucik elkészítése:

A bucihoz külön-külön összekeverjük a száraz, és nedves hozzávalókat. Majd az egészet összedolgozzuk. A massza állaga függ a lisztektől is. Mivel nekem kissé folyós maradt, ezért különböző szilikon formákba töltöttem őket (kb. 4 nagyobb bucihoz elegendő). 
Majd kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. 

Hőfok: 220 fok
Üzemmód: Légkeveréses
Sütési idő: 35-40 perc

Tepertőkrém elkészítése:

A hozzávalókat késes aprítóban összedolgozzuk, majd a frissen kisült bucikkal tálaljuk.

A bucik alapötlete innen: Paleospirit

2015. június 27., szombat

Egyszerű csokis-meggyes bögrés süti

Végre újra itt, és hoztam is egy végtelenül egyszerű ötletet, olyan háziasszonyoknak, akiknek kevesebb szabadidejük van, mégis szeretnének gyors, finom, és egészséges édességet enni.

Hozzávalók:

1 tojás,
3 ek. víz,
2 ek. kókuszolaj,
1. késhegynyi vaníliapor
6-8 szem meggy,

 

Elkészítés:

Én két adagban készítettem, mivel szerintem bőven elegendő ez a kis tasak két kisebb sütihez, de készítheted a leírás szerint 2,5 dl-es bögrében is.

A tojást, az olajat, a vizet és a vaníliát összekeverjük, majd hozzáadjuk a tasak tartalmát, és alaposan csomómentesre keverjük. Egy 2,5 dl bögrébe, vagy két kisebb szufléformába osztjuk a masszát, és megszórjuk a kimagozott meggyel. 
2 percre 750 Wattra mikróba helyezzük, és készen is vagyunk.

Tökéletes egy nagy bögre kakaó, vagy kávé mellé reggelire, tízóraira, vagy akár uzsonnára is. 

Tápanyag tartalom:
A teljes adagban kb. 228 kcal, 12,5 g fehérje, 17,34 zsír, és 4,36 szénhidrát található.



2015. május 31., vasárnap

Gofri

Ismét egy olyan recept, ami egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás.

Mi egy nagy tányér tárkonyos raguleves mellé ettük. 

Hozzávalók:

4tojás,
250 ml zsírszegény tej,
120 g vaj,
3 ek. xilit,
1 tk. gluténmentes sütőpor 

Tetejére: 
vaníliapuding, bogyós gyümölcs 




Elkészítés:

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót összedolgozzuk.
2. A masszát a felvert tojásfehérjéhez adjuk, majd gofrisütőben kisütjük. 
3. Az általam használt szív alakú gofrisütőbe egy-egy merőkanálnyi tésztát raktam, és kb. 5 perc alatt sültek át. 6-8 db lesz belőle.



Mediterrán zsebes karaj

Egy igazán fenséges hétvégi ebéd, vagy vacsora lehet belőle, de akár vendégvárónak is tökéletes, mert kiadós, és akár köret nélkül, vagy vele sült zöldségekkel is megállja a helyét az asztalon. 
Sok macera nincs vele, talán csak (a csontos változatnál) annyi, hogy amikor megsül, le kell vágni a csontról a húst.

Itt is köszönöm az ötletet a Paleotthon Évijének és Lackójának. Így sokat nem kellett törnöm a fejem mi készüljön. 

Hozzávalók:

1,5 kg csontos karaj,
2 paradicsom, 
200 g zsírszalonna,
3-4 fokhagyma gerezd,
2 nagy fej hagyma,
bors,só
1 tk. oregano,
1 tk. bazsalikom,
1 tk. chili



Elkészítés:

1. A zöldségeket megpucoljuk, és felszeleteljük.
2. A zsírszalonnát szeletekre vágjuk, a húst csontig bevagdossuk, úgy, hogy kb. ujjnyi vastag szeleteket kapjunk.
3. A húst alaposan sózzuk, borsozzuk, úgy, hogy a zsebeket is bedörzsöljük.
4. Minden zsebbe teszünk egy szelet szalonnát, egy szelet hagymát, és egy szelet paradicsomot. 
5. A húst összekötjük kötözőzsinórral, hogy ne essen szét sütés közben.
6. Végül jó megszórjuk az oregano és bazsalikom keverékével.
7. A húst belerakjuk egy sütőzacskóba, majd mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket, a többi megmaradt zöldséget, szalonnát.
8. Ha van időnk jót tesz neki ha egy fél napot csücsül a hűtőben, de ha erre nincs időnk, akkor zacskóban mehet a sütőbe.
9. 180 fokos (ha van, légkeveresés üzemmódban) sütőben 50 percig sütjük, majd kivesszük a zacskóból és további 20-25 perc alatt készre sütjük.


2015. május 25., hétfő

Töltött kifli, mustárral és sonkával

Tögyi Juliannának ezer hála ezért a receptért, na és Szafinak is, akinek a lisztje tökéletesre sikeredett ;)

Receptet nem írok, csak azt, hogy mennyit változtattam rajta.

Feltekerés előtt megkentem dijoni mustárral, és vékony szelet sonkákkal. Lekentem tojássárgájával, és nagyszemű sóval díszítettem. 

A nyújtásnál nyílgyökérlisztet használtam.

Recept:



Rakott zsemle

Egy régi klasszikus, amelyet kivételesen nem én, hanem a Párom készített. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:

4 szikkadt zsemle,
50 g vaj,
3-4 ek. házi cukormentes baracklekvár,
2 tojás,
70 g xilit/cukor,
450 ml zsírszegény tej,
1 ek. vaníliás xilit

Tetejére: 

2 tojásfehérje,
40 g xilit,
1 tk. házi cukormentes baracklekvár


Elkészítés:

1. Egy tepsit (kisebb méret, kb. 20x25 cm) kikenünk vajjal. 
2. A zsemléket felszeleteljük, majd a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot és a tejet  alaposan kikeverjük. 
2. A zsemléket megmártjuk a tejes keverékben, majd kirakjuk vele a kivajazott tepsit.
3. Erre jöhet a baracklekvár, és a vaníliás xilit.
4. Újabb réteg tejbe mártott zsemle, majd a maradék tejes keverékkel megöntözzük a zsemlék tetejét.
5. Légkeresés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. 
6. A tojásfehérjéket a lekvárral, xilittel kemény habbá verjük, és ezzel megkenjük a sütink tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe további 10 percre, hogy aranybarnára süljön a teteje.



Forrás: http://receptneked.hu/nagyi-receptjei/habos-rakott-zsemle/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...