2012. március 1., csütörtök

Buci nudli fahéjas joghurttal

Kb. két hete szeretnénk szilvás gombócot enni a párommal, de eddig valahogy nem jött össze. Igazából az első oka az az volt, hogy nem volt itthon szilva. Egy boltban sem kaptam mirelit szilvát, így úgy gondoltam elsőkörben, hogy megtöltjük vagy befőttel, vagy csak simán szilvalekvárral...De hát úgy azért nem az igazi...:)
Így a már elkészített tésztából végülis úgy döntöttünk, hogy egyik nap gnocchit ebédelünk, másik nap pedig buci nudlit.



A nudlit szintén a gnocchi tésztájából főztük ki, annyi különbséggel, hogy kicsi kukacokat gyúrtunk a tésztából, és csak egy csipet só került bele a tésztába...:) 
Így végülis két legyet ütöttünk egy csapásra...:) Két napra lett ebédünk, egyik nap sós, a másik nap édes, ugyanabból a tésztából.

A tészta receptjét szintén itt találjátok meg.
Mártogatós:
A buci nudlinál az érdekesség annyi volt, hogy én általában cukros tejföllel szoktam enni, vagy finom házi lekvárral, de most tejföl nem volt itthon ezért natúr joghurtot kevertem ki fahéjjal és egy kevés folyékony édesítővel. Azt hiszem mostantól csak így fogom enni, mert nagyon finom volt.

Prézli:
A prézlihez pedig szokásos módon kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és a legvégén, amikor már majdnem elkészült kevés cukrot adunk, és ebbe forgatjuk bele a még nedves nudlikat.

U.i.: Végre sikerült szilvát vennem, szóval a héten még a szilvásgombóc is elkészül végre...:)


15 megjegyzés:

  1. Juj Lilla!Nálad nudli, Évánál gombóc!Hogy Én mennyire szeretem őket!Lehet én is beiktatok egy gombóc napot!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Nelli, nekem is el kellene készítenem a gombócotis, mert még nem csillapodott a "vágy"...:)

      Törlés
  2. Buci nudli:-) Imádom! Még van is a mélyhűtőben, 1 éve anyukám fagyasztott le nekem saját kézzel gyúrtat..vajon jó-e az még?:) Most nagyon megenném, meg persze a gombócot is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát egy próbát megér, ha meg nem jó, akkor hidd el gyorsan összedobhatsz egyet magadnak...:)

      Törlés
  3. Gombóc ide vagy oda, azért ez a nudli se semmi! Sőt! Tőlem szokatlanul még sósan is tetszik!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sós nekem jobban tetszik, imádom, hogy még másnap is kellemesen lágy, nem ragad a szájpadlásodra, és mennyei az íze.

      Törlés
  4. Nagyon szeretem a nudlit, mégis olyan rég ettem már... Most jó lett volna nálatok lenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát legközelebb előre szólok és várunk benneteket Milánnal együtt...:)

      Törlés
  5. Ez tényleg egyszerű és finom! Szeretem a gnocchit, főleg gorgonzolás sajtmártással. Isteni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú, ne is mondd, én a végtelenségig tudnám variálni, de a sajtmártás mindent visz!

      Törlés
  6. Azért jól megoldottad :) Remélem lesz majd szilvás gombóc is ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, már nagyon készülök rá...:)

      Törlés
  7. Már megint én vagyok az édesszájú, mert én rengeteg porcukorral eszem!! A szilvás gombóc és szilvalekváros derelye a favorit! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...