2012. március 15., csütörtök

Piskótatorta csokoládékrémmel

Nagyon szeretem a piskótát, mert a végtelenségig lehet variálni az ízeket, az önteteket, a tölteléket, vagy ha csak simán egy egyszerű tésztát keverünk le, akkor is pillanatok alatt el fog fogyni. Ezt a tészta receptet a Zila oldalán találtam, és hát mit ne mondjak, talán eddig a legfinomabb amit kósoltunk.
Egy kis hibát elkötettem, mivel nem volt elegendő neki elsőre a megadott sütési idő, így vissza kellett tennem még vagy öt percre, hogy megfelelő állagú legyen a piskóta.
A töltelék bármi lehet, de a múltkori M.Roux féle csokitorta krémje annyira bejött, ezért most is ezt használtam, és egy pár szem meggyel díszítettem.
Ami azt illeti a képek sajnos már csak az utolsó szeletről készültek, mivel mint az elején említettem, elég gyorsan elfogyott...:)


Hozzávalók:
Piskótához (25 cm-es tortaforma): 10 dkg vaj, 25 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1 dl tej
Krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 2,5 dkg méz, 2,5 dl habtejszín, pár szem meggy

Elkészítés:
A piskótához a lisztet a sütőporral kikeverjük, a vajat tojássárgákkal habosra keverjük. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Majd először a cukrot hozzákeverjük a vajas krémhez, aztán felváltva a lisztet és a tejet. A legvégén pedig a fehérjét is óvatosan hozzákeverjük
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és 180 fokra előmelegített - légkeveréses - sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a a tejszínt felmelegítjük hozzáadjuk az apróra tört csokoládét és a mézet, elkeverjük, majd a végén hozzáadjuk a vajat is.
A piskóta tetejét megkaparjuk, hogy a csokoládékrémmel betudjuk tölteni a formát. A csokikrémmel megtöltjük, majd megszórjuk a meggyel és pár órára hűtőbe rakjuk.


Nem egy díjnyertes kinézetű süti, de szerintem az íze mindenkit megnyer.
Mindenkinek nagyon kellemes hosszú hétvégét kívánok!

Nálunk holnap vendégek lesznek, szóval ha nem is holna, de szombaton hozom a képeket az elkészített ételekről, sütikről...:)

21 megjegyzés:

  1. Megértem hogy gyorsan elfogyott. Én is nagyon szeretem a piskótát, biztos jó lehetett csokival és meggyel.

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem a piskótát, jó régen ettem, úgyhogy kérek szépen egy szelettel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldenék, de mire odaérne tutira valaki megenné...:)

      Törlés
  3. Igazad van, a piskóta egyszerű és finom, ha gyorsan szeretnék valami édeset én is hozzá nyúlok! Nagggyon finomat sütöttél! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta a sok csokival :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finomat sütöttel, nagyon guszta, nálunk pillanatok alatt elfogyna.

    VálaszTörlés
  6. A piskóta remek választás szerintem is, ha egyszerű és finom sütire vágyunk, nagyon guszta lett! Neked is jó pihenést, várjuk a képeket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, végre egy igazán hosszú hétvége.

      Törlés
  7. Étcsokoládé, tejszín, meggy?? Ide vele!!

    VálaszTörlés
  8. Én is nagyon szeretem a piskótát. Ha meg ilyen remek töltelék kerül bele, akkor egyenesen ellenállhatatlan:)

    VálaszTörlés
  9. Egyetértek, a piskóta is ezerarcú finomság:) Nagyon szuper lett ezzel a sok finomsággal megturbózva:) Jó időtöltést a vendégeiddel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Trollanyu, nagyon jól sikerült a vendéglátás...

      Törlés
  10. Húúúú, ez a torta brutál finom lehetett azzal a csokoládés krémmel és a meggyel!!!:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...