2012. március 13., kedd

Tartalmas reggeli: Scone

Már annyit hallottam róla, hogy meg "kellett" vennem a Good Food magazint, mert nagyon kíváncsivá tettek a szélsőséges vélemények az újságról. Igazán kapott hideget-meleget, sokan nagyon dícsérően írtak róla, sokan pedig azon a véleményen vannak róla, hogy többnyire elkészíthetetlen, vagy nem hétköznapi ételek vannak benne. Hát az én véleményem az, hogy tetszik...:)
Szerintem ez ott dől el, hogy kinek milyen az ízlése, milyen ételek állnak hozzá közel. Hát azt kell, hogy mondjam, hogy az enyémhez nagyon közel áll...:) Sok az ázsiai étel benne, tetszik, hogy van az ételekhez borajánló, egy két tipp...

Már jó pár blogon láttam az újságból elkészült ételt, így hát jöjjön Tőlem is egy. Szerintem méltán nevezhetem Afraa játékára, mert nekem nagyon ízlett...:-) Szóval, egy igazán nyamm-nyamm étel...:)


A süti elkészítési módja nagyon hasonló az ír-szódás kenyérhez, ehhez is szódabikarbóna és az eredeti recept szerint író kell.
Nálam most is joghurt került bele, mert az mindig van itthon....)

Hozzávalók:
45 dkg liszt, 2 kk. sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 1 cs. só, 10 dkg hideg vaj, 2 ek. porcukor, 2 kis dobozos joghurt, 2 ek. tej, 1 cs. vaníliás cukor, 10 dkg meggy
A töltelékhez: 1 kis doboz tejföl, meggy, cukor, fahéj


Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval, majd a vajat addig morzsoljuk, amíg teljesen szétmálik a lisztben. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tejjel, a joghurttal, és a meggyel lágy tésztává gyúrjuk.
Lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk kb. 3 cm vastagra, majd egy kisebb átmérőjű (recept szerint 5 cm átmérőjű) pohárral kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsin kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A maradék meggyet én fahéjjal és cukorral jól összefőztem, és ez lett a töltelék egyik része. A tejfölhöz pedig cukrot kevertem, és ez került még a meggyszósz mellé a kis pogácsákba.


A tálaláshoz, kettévágjuk a pogácsákat, és megtöltjük a tejföllel és a meggyel. Eredetileg skót étel, majd Nagy-Brittaniában is elterjedt, így az 5 órai tea mellé ajánlják...:) Én pedig egy kellemes, tartalmas reggelinek, egy pohár forró teával, vagy kávéval...:)
Jó étvágyat hozzá!

28 megjegyzés:

  1. óóó de csodás:) Örülök, hogy Neked is bejön a Good Food! Én ugyan a magyar változattal még nem találkoztam (majd anyukám hozza ki nekem), de az angol kiadást nagyon szeretem. A scone pedig itt nagyon dívik meg Angliában is. Szinte nincs olyan kávézó vagy kisebb étterem/bolt, ahol ne lehetne kapni. Nagyon profi lett ez is!nyammm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon tetszik tényleg, teljesen az én ízlésemnek megfelelő...:)

      Törlés
  2. Sconest én is terveztem már elkészíteni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, tényleg jó kis desszert, vagy reggeli..

      Törlés
  3. Nagyon finom sconesnak néz ki! Tényleg nagyon menő itt, de ilyen fajta töltött változattal nem találkoztam. Nagyon guszta, úgy kívánom azt a meggyet:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is az újságban láttam így, előtte még nem is hallottam erről a desszertről.

      Törlés
  4. Jujj, ez tényleg nagyon nyammm-nyammmm :) Guszta

    Köszi a nevezést, de ha nem teher, elküldenéd e-mailben is, hogy még csak véletlenül se maradj ki a sorsolásból?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon-nagyon finom volt. Ismétlés jöhet bármikor,

    VálaszTörlés
  6. Kimondani ugyan nem tudom a nevét, de nagyon jól néz ki a süti! Meg hát meggyes!!!

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Nézz be hozzám: http://kataakonyhaban.blogspot.com/2012/03/dijat-kaptam.html
    Sok szeretettel :)

    VálaszTörlés
  8. Érdekes recept, szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  9. Tegnap Budaörsre ruccantunk a "vad keletről", míg a férjemre vártam az Auchanban, belelapoztam ebbe az újságba, nekem kifejezetten igényes újságnak tűnt, tetszett. ...és ahogy a Te ízlésedet kezdem megismerni, szerintem hozzád kifejezetten illik ez az újság! :)
    Tetszik a scone is, megkóstolnám szívesen.

    VálaszTörlés
  10. Én nem ismerem az újságot, de ezen biztos nekem is megakadna a szemem! Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el, még nagyon sok finomság lapul benne...:)

      Törlés
  11. Nagyon guszta,imádnám így ahogy van, na de most rögtön.:)) Én már több receptet megfőztem, és mindegyik nagyon jól sikerült. Alig várom, hogy megjelenjen a következő szám.:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...