2012. február 27., hétfő

Amikor az otthoni jobb mint a bolti: grissini reggelire

A napokban Babettnél láttam meg a nagy kedvencemet, amelyet a munkahelyi büfében oly sokszor vettem meg reggelire, mert olyan finom...:) Persze ugye mint általában minden sokkal olcsóbb az otthoni verziója és ebben az esetben az íze talán még jobb is mint a bolti verziónak.
Már régen hoztam reggelire valót, de most újra itt van, otthon tényleg rövid idő alatt elkészíthető, és akár a gyerekeknek is csomagolhatunk belőle a tízórais táskába, imádni fogják.


Egy pohár forró tejes kávéval tökéletes, tartalmas reggeli...:)
Persze vendégvárónak sem utolsó, és nekem két lap (Aldis) leveles tésztából - egy csomagban 6 lap van - összesen 14 db lett, így egy csomagból jó pár darab lesz...


Recept:
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta, 1 tömlős sajt, 15 dkg sajt
Nálam kimaradt, de nem árt neki: szezámmag, tojás a kenéshez

Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk, egy forma méretű téglalapokra vágjuk, majd a képen látható módon bevágjuk az egyik felét, a másikat pedig megtöltjük a sajtkrémmel és rárakjuk a reszelt sajtot. Összehajtjuk, a széleket jól összenyomjuk, hogy ne folyjon ki, majd tojással megkenjük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket- nálam persze kimaradt, mert elfelejtettem...:).


Köszönöm Babett az ötletet, azt hiszem nálunk is gyakori vendég lesz...:)

29 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen leveles tésztás dolgokat. Régen én is sokszor vettem otthon sajtos rudat meg virslis rudat:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki otthon, nem fogsz benne csalódni...:)

      Törlés
  2. Örömmel fedeztem fel az első képen a Schönbrunn-os bögrét :) Rögtön felidéződött bennem a tojáslikőrpuncsom emléke, amit ott kortyolgattam az ugyanilyen bögrémből. Ha lesz valami alkalom el is készítem :) Guszták a fotók, a bögrétől függetlenül is, de én grissininek a kissé száraz hosszú ropogtatnivalókat ismerem, amit kenyér helyett szoktak pl egy kis füstült sonkával eszegetni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A grissini valóban az aminek Te is ismered, de a fornettinek van egy ilyen nevű sajtkrémes rúdja, az alapötlet onnan van...:) A bögrék bennem is hasonló emlékeket ébreszt, ilyenkor télen nagyon szeretek belőle iszogatni...:)

      Törlés
    2. 6666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666

      Törlés
  3. Pont u.ezt akartam én is leírni, mint Édeskonyha, hogy grissiniként én teljesen mást ismerek. Legalábbis van egy grissini receptem, ami pont olyan, mint amit Édeskonyha is ír: kissé száraz, hosszú, ropogtatnivaló. De úgy látszik ezen a téren is van többféle variáció/változat.
    Különben kb. 2-3 hete nézegettem a grissini receptemet a könyvemben (amikor olyan szeles, hóviharos idő volt), ezt akartam sütni, de Milán "közbeszólt", rossz napja volt, emiatt a sütés elmaradt. Azóta sem jutottam odáig, hogy ezt megsüssem. Most meg már annyi sütnivaló van a listámon, hogy talán soha nem érek a végére... :)

    Egyébként nagyon tetszik a Te grissinid is. Sőt, most olyan szívesen eszegetnék belőle (éhes vagyok:)).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eredeti grissini tényleg az aminek általában mindenki ismeri, kicsit valóban félrevezető a név, de a fornettinél pont ezen a néven fut ez a termék...:) Az eredeti grissinit is szeretném majd kipróbálni itthon is...:)

      Törlés
  4. Nagyon guszta, szívesen kérnék egy darabkát belőlle! Biztosan nagyon finom volt, 1 tömlős sajt elég volt bele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát szerintem attól is függ mennyit teszel bele, a biztonság kedvéért jobb ha kettő van otthon...:) Babett leírta, hogy ha túl folyós a sajtkrém, akkor egy kis liszttel és esetleg tejföllel lehet rajta segíteni.

      Törlés
  5. Már én is kacérkodom ezzel a tésztával!

    VálaszTörlés
  6. Lilla! nagyon örülök, hogy ízlett nektek!
    Ez a grissini dolog olyan, mint a panini...helyi boltokban 3 különböző formájú és állagú dolgot árulnak paniniként:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, igazából tutira ilyen néven fut a fornettinél, mert én sokszor ettem régen reggelire, és a munkahelyemen a büfében vásároltam meg, ott így volt kiírva. Ettől függetlenül valószínű az eredeti grissinihez tényleg semmi köze nincsen, de attól még eszméletlenül finom...:) Szóval köszi az ötletet mégegyszer...:)

      Törlés
  7. Szerintem két különböző dologról beszélünk: panini nem egy kenyérfajta, hanem a szendvics olasz neve, míg a grissini egy kenyértésztából készült "kenyérfajta" (botkenyér? elég bénán hangzik magyarul: http://en.wikipedia.org/wiki/Breadstick ). Hát, nem tudom, hogy Olaszország más részén hogy van, de itt Torinóban, ahol én élek, ezt biztos nem grissininek hívják (de mégha a tészta stimmelne is, én sosem láttam még töltött grissinit).

    De ettől függetlenül jól hangzik a recept, biztos finom. ;)

    Üdv. Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, a grissini valóban valami olyasmi mint amit Te leírtál. A félreértés igazából annak tudható be, hogy itt Magyarországon a fornetti cég által árusított pékáruk között van egy ilyen néven futó sajtkrémes rúd. És ezért került ez a címbe. Azért tényleg finom, hidd el...:)

      Törlés
  8. Nagyon finom lehet! Nézz be hozzám, szeretnék neked egy díjat adni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Flóra, hogy megint gondoltál rám, nagyon jól esik!

      Törlés
  9. Szuper reggelire való ;) Bár nekem később is jöhetne :)

    VálaszTörlés
  10. Uh, ne tudd meg, mekkorát kordult most a gyomrom :) Nem is kell ezt tovább ragoznom asszem :)
    nyami

    VálaszTörlés
  11. Nagyon guszta, finom lehet. Én is szeretek leveles tésztából sütni, mert gyorsan elkészül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az már igaz, percek alatt kész a finomság...:)

      Törlés
  12. Mindegy,hogy ki minek hívja,nekem nagyon tetszik,viszem is a receptet:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, vidd csak és próbáld ki bátran!

      Törlés
  13. Biztosan kipróbálom. Csak egy dolog ,,báncsa" a szemem: ...ne fojjon ki.... Helyesen: folyjon ;) De a recept tényleg szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, mert tényleg finom...:) Így visszaolvasva nekem is bántotta...:) Kijavítva...:)

      Törlés
  14. Milyen vékonyra nyújtottad a leveles tésztát, mekkorára vágtad, hány darab jött ki belőle?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát pontosat nem tudok Neked írni, mert nem mértem meg sajnos. Annyit tudok leírni, hogy két Aldis lapból csináltam, kb. 10 centi hosszúak lettek,így összesen 14 db lett, de az egyiket nem jól nyújtottam ki, szóval egy lapból kb. 6-8 db jön ki. tú vékony ne legyen a tészta. A sajt mennyisége is attól függ mennyit szórsz rá, én elég keveset raktam rá, a tömlősből viszont jól megmértem, annyit, hogy még éppen vissza tudjam hajtani. A tetejét ha megkened tojással, és szórsz rá szezámmagot, akkor tökéletes lesz. Holnap ehet ismétlek, és akkor írok pontosabb adatokat is. Ha elkészíted, várom a beszámolót...:) Remélem valamennyit segítettem.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...