2012. február 21., kedd

A sütő felavatása 1. :-)

És csoda történt, kb. két hét várakozást követően, tegnap sikerült bekötni végre a gázt, és így az új tűzhelyünk is beüzemelésre került. Már előre két hétre fel van írva, hogy mi mindent fogok sütni az új szerzeményünkben...:)

Már nagyon vártam, és hát nem is kellett benne csalódnom! Szuper!
Mivel tegnap megint nagyon sokáig készülődtünk, takarítottunk és még ezer más dolgot csináltunk, így elsőként nem desszertet hanem főételt sütöttem benne...:)


Minden szilvás lett: A hús, a köret, a kísérő...:)

Aszaltszilvával, camembert sajttal és lilahagymával töltött karaj hozzá illő körettel és szilvalekvárral:

Hozzávalók:

Húshoz: 6 szelet karaj, só, bors, 6 szem aszalt szilva, fél karika camembert sajt, 1 fej lilahagyma, 1 dl főzőtejszín, 1 kk. liszt
Körethez: fél karika camembert sajt, 6 szem aszalt szilva, 2 zacskó rizs
Tálaláshoz: szilvalekvár




A húshoz felvágjuk a belevalókat - hagymát pici kockákra, a sajtot és a szuilvát apróra vágjuk - és elosztjuk hat részre, majd a kiklopfolt húsokra helyezzük őket, és felgöngyöljük a szeleteket. Egy hőálló edényt ecsettel kikenünk egy kevés olajjal, majd felsorakoztatjuk benne a húsokat. A főzőtejszínt kikeverjük a liszttel és meglocsoljuk vele a húsokat. 
180 fokon 40 percig lefedve sütjük, majd további tíz percig fedő nélkül továbbsütjük.


A rizst kifőzzük, majd a szilvát és a sajtot apróra vágjuk és hozzákeverjük a rizshez. 


Tálalás során még szilvalekvárt is adhatunk hozzá...:)


Ma is készül benne valami finomság, mert azt hiszem most függő leszek a sütőtől...:)


17 megjegyzés:

  1. Akkor sikeresen felavattad és ráadásul milyen finomságokkal! Nagyon guszta amiket készítettél. Imádom a szilvalekvárt és az aszalt szilvát is, szívesen megkóstoltam volna sorba az egészet!:)

    VálaszTörlés
  2. A sütődről nem kapunk fotót?? Örülök, hogy ilyen örömet okoz neked a sütő, és mostantól jöhetnek a vacsoravendégek!! Finom fogással indítottál!! :)

    VálaszTörlés
  3. Hosszú életet kívánok a sütődnek! Készüljön benne sok finomság és mind mutasd meg nekünk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Emi, hozom a finomságokat...:)

      Törlés
  4. Ó, anyám!!! Hónap elején első dolgom lesz, hogy nekiugorjak ennek a receptnek. Én is szívesen vennék egy kis beszámolót és képet a sütődről. Gyűjtöm az infókat, mert nagyon szeretném lecserélni az enyémet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz beszámoló ígérem, kicsit kitapasztalom, és jövök is a bejegyzéssel..:)

      Törlés
  5. Ezt én is ki fogom próbálni!!!! Nagyon jól hangzik :-)

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy vége a várakozásnak és birtokba vehetted az új sütődet!
    Igazán ünnepi volt a felavatása.
    Használd sokáig, süss benne sok finomságot!

    VálaszTörlés
  7. Ó, de jól sikerült a sütőd felavatása :) Még sok finomságot süss benne :)

    VálaszTörlés
  8. Ez valami fantasztikusan étel! :) Imádom az aszalt szilvát, lila hagymát, a husit... tökéletes! Én is nagyon sok aszalt szilvás husit szoktam készíteni (főleg csirkemellel, de karajjal is szuper)!

    Különben örülök, hogy végre ideértem hozzád, nem volt időm pár napig a megjegyzésekre, azóta készítettél ám finomságokat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és örülök, hogy végre be van üzemelve a sütőd. Most már süthetsz-főzhetsz éjjel-nappal! :)

      Törlés
    2. Így van, szinte szó szerint éjjel-nappal...:) Ez már nem is normális szerintem...:) Köszönöm a kedves szavaid!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...