2012. február 29., szerda

Meglepetés réteskosárkák

Ezt a receptet még Valentin napra szerettem volna elkészíteni, de akkor ugye még nem volt üzemkész állapotban a sütőm, ezért csúszott kicsit hátrébb az elkészítendő ételek listáján...:)
A recept egyébként ha jól emlékszem a Nők lapjában jelent meg, és Vrábel Krisztina (Dolce Vita blog szerzője) osztotta meg Velünk, akinek nagyon hálás vagyok érte, mert valami fenséges...:)
A Párom nem rajong az ilyen jellegű tésztákért, de azt mondta, hogy ez nagyon finom lett, és csináljak máskor is belőle...:)


Recept: 

Hozzávalók: 
4 réteslap (eredetiben 5), 25 dkg túró, 1 dl főzőtejszín, 1 tojás, só, bors, 2 fej lilahagyma (az eredeti receptben van bazsalikom is), olvasztott vaj

Elkészítés: 
A réteslapokat egyforma négyzetekre vágjuk, majd egy kosárkához 3 négyzetet használunk fel. Az első t megkenjük olvasztott vajjal, majd erre jön még egy lap, azt is megkenjük, és jöhet a harmadik is, amit szintén megkenünk vékonyan. Az összessel így járunk el, nekem 12 lett belőle, és én a kisebb alakú muffinsütőben készítettem. Ha a nagy méretű muffinsütőnk van, akkor több réteslapot használjunk.

A töltelékhez a lilahagymát egy ek. olívaolajon megpirítjuk, a többi hozzávalót krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a hagymát is, és betöltjük vele a kosárkákat.


180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütős üzemmódban 20 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihülnek, óvatosan kivesszük a formából és egy pohár finom teával kínáljuk...:)


Legközelebb fogok beletenni egy kevés kockázott baconszalonnát, mert ehhez az ízvilághoz szerintem tökéletesen illene. Próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni...:)

Én reggelire fogyasztottam, szóval még egy ötlet a tartalmas reggelire, és másnap is ugyanolyan finom!

10 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes, jópofák, ezt nem lehet nem szeretni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, szerintem is csak szeretni lehet...:) Amit itthon hagytam a párom egytől-egygig megette...:)

      Törlés
  2. Szeretem az ilyen kis mini falatkákat, vendégvárónak is tökéletes, vagy egy előételnek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is, érdemes kicsit tovább gondolni, mivel lehet még megtölteni...:)

      Törlés
  3. Igazán egyszerű kis ötletes dolog. Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek lettek a sütikéid :)!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finomat készítettél! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...