2011. december 3., szombat

Tejszínes-brokkolis farfalle

Tegnap rohanás volt az egész napom, így az ebédre sem sok időm volt. Ha egyedül vagyok kihasználom az alkalmat és olyan hozzávalókat használok amit én nagyon szeretek a párom viszont kevésbé. 
Ilyen étel ez a mostani is, brokkolival, tejszínnel és kolozsvári szalonnával felturbózott farfalle.
Mivel nem sok időm volt, ezért döntöttem most a tésztás verzió mellett. Kevés alapanyag szükséges hozzá és ebből bármekkora adag készíthető.

Tejszínes-brokkolis farfalle

Recept: 

fél csomag farfalle tészta, 250 gr brokkoli, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 dl tejszín egy tojás, só, bors

Amíg a tésztát kifőzzük, a brokkolit megfőzzük, addig a kolozsvári szalonnát zsírjára pirítjuk. Ha a brokkoli megpuhult a szalonnához adjuk. 
A tojás felverjük, hozzáöntjük a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk. 
Ha a tészta elkészült, hozzáadagoljuk a brokkolihoz és a végén ráöntjük a tejszínes szószt.

Tálaláskor ízlés szerint reszelhetünk rá sajtot is.

Rohanós napokon, gyors ebédnek vagy akár vacsorának is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...