2011. december 5., hétfő

Rántott camembert sajt sült burgonyapürével és almával

Hozom a beígért ebédet is, hús nélkül. Mivel nem igazán szeretek ételt kidobni, ezért mindig igyekszem felhasználni a megmaradt hozzávalókat, ezért a köret a tegnap megmaradt burgonyapüréből készült, aminek a "receptjét" már itt leírtam.
Ez egy igazán egyszerűen elkészíthető étel, és szerintem nagyon gusztusos, és laktató is. A camembert sajt igazán jellegzetes ízű, amelyet valaki vagy szeret vagy nem, középút nincsen. Aki szereti, az minden formában megeszi, aki nem az pedig sehogyan, mert annyira összetéveszthetetlen, hogy minden ételben dominálni fog. 

Rántott camembert sajt sült burgonyapürével és almával

Hozzávalók: 

2 karika camembert sajt, liszt, zsemlemorzsa, tojás, szezámmag
1 nagyobb piros alma, vaj
burgonyapüré


Húsmentes nap ebédje

Recept: 

Igazán egyszerű, így részletezni nem igazán akarom, így csak röviden:
A sajtokat félbevágjuk, bepanírozzuk, és kisütjük, kb. 2-2 perc elég, ha forró az olaj. 
Az almákat felkarikázzuk, kb. ujjnyira, úgy, hogy a héját is rajta hagyjuk. Kevés vajon megpuhítjuk. 
A burgonyapüréhez - amelyet én mindig tejszínnel és vajjal készítek - hozzáadunk annyi lisztet, hogy kicsit rugalmas legyen az állaga, és kevés vajon megpirítjuk mindkét oldalát.


Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Egyszerű, de nagyszerű, gyors és finom étel. És még guszta is.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Szerintem a sajtimádók körében nagy sikere lesz...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...