2011. december 18., vasárnap

Tejszínes-epres pohárkrém

Ismét egy gyors, percek alatt összállítható pohárkrémet hoztam. Így hétvégén mindig jól jön egy kis nassolni való ebéd utánra, de most nem igazán van időm nagyobb lélegzetvételű desszertet készíteni. 
Az ebédet ma a párom csinálta meg, hogy én addig is tudjak tanulni, mert hát ismét a nyakamban van az újabb vizsga. Már régen ettünk rántott húst, így azt kaptam finom szilvalekvárral és rösztivel. Nagyon jó nekem, hogy Ő is szeret a konyhában sürögni-forogni, így meglehetősen megkönnyíti a napjaimat.

A desszert a sok segítségért készült...:)

Tejszínes-epres pohárkrém

Recept: (2 pohárra)


6 db babapiskóta, 1 dl tejszín, 2 ek natúr vajkrém, 20 dkg eper
1 dl víz, 1 ek. vanília aroma, édesítő

A babapiskótákat egy zacskóba rakjuk, és jól összetörjük. A poharak aljára rakjuk őket, majd a 1 dl vizet az ek. vanília aromával és az édesítővel összekeverjük és meglocsoljuk a babapiskótákat. 
A tejszínt jó keményre felverjük, majd hozzáadjuk a két evőkanál vajkérmet, és kézi habverővel jól összedolgozzuk. Zacskóba merjük és a sarkát kivágjuk, majd a babapiskóták tetejére nyomjuk.
Az epret leturmixoljuk édesítővel ízesítjük és a tejszínre kanalazzuk.
Egy-két órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Próbáljátok ki, igazán frissitő, finom desszert. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...