2011. december 27., kedd

Rántott szelet majonézes mandarin salátával

Elmúlt a karácsony és az elkészült ételek, sütemények is egytől-egyig elfogytak, így ma ismét főzésen volt a sor, de nekem már megint a tanulás jutott. Reggeltől-estig csak ez a program így a főzés a páromra maradt. Így ő találta ki a mai menüt, ami rántott karaj volt majonézes mandarin salátával. Persze azért a férfias adaghoz járt a köret is, nekem viszont a karácsonyi nagy evés után jól esett a frissítő saláta.

Rántott karaj majonézes mandarin salátával

Recept: 

3 nagyobb mandarin, 1 nagy doboz tejföl, 6 ek. majonéz, 2 ek. mustár, só, bors, citromlé

A rántott hús hagyományos bundában készült, így annak a receptjét nem írom le, a mandarinos saláta pedig franciasaláta alap öntetéből készült.

Az öntet alapjait összekeverjük, és ízlés szerint változtatunk a mennyiségeken. Hozzáadjuk a darabokra vágott mandarinokat. 

Azért szeretem ezt az alapot, mert tulajdonképpen a végtelenségig variálható az, hogy milyen hozzávalókat teszünk bele. Nagy mennyiségben érdemes elkészíteni, és mindig mást tehetünk bele.
Karácsonykor nálunk került bele alma és borsó is, most már csak mandarin, de ebből készítjük a tésztasalátát is és a hússalátát is. 

Könnyű így nekem, hogy van egy párom aki ilyenkor főz rám...:)

Jó éjszakát mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...