2011. december 1., csütörtök

Sült csirkecombok fűszeres burgonyával és almakompóttal

Szeretem a szaftos húsokat, amelyekhez mégsem kell zsiradékot használni. Már korábban is osztottam meg veletek sütőzacskó segítségével készült ételt, hát ez mai is éppen ilyen volt. Egy jó kis fűszerkeverék kell hozzá, és egy kevés víz. 
Most a köret is együtt sült a hússal így a krumpli és a hagyma is átvette a fűszerek ízét. 

Ugye mi szeretjük a húst gyümölccsel, így mivel most a köretbe nem került bele, készült hozzá kompót. Persze aki nem szereti együtt, elfogyaszthatja "desszertnek" is.

Sült csirkecombok fűszeres burgonyával és almakompóttal

Recept:

6 db csirkecomb (alsó/felső), 10 db kisebb méretű burgonya, 3 fej hagyma, víz
fél kg alma, fahéj, szegfűszeg, víz, édesítő
Fűszerkeverék: só, őrölt pirospaprika, paradicsompüré, fokhagymapor, majoranna, kakukkfű, koriander, bazsalikom, feketebors, erőspaprika

A csirkecombokat, a burgonyát és a hagymát beletesszük a sütőzacskóba. A fűszerkeverékhez a hozzávalókat összekeverjük (mennyiség nincsen megadva, de kb. mindenből egy kk. kell belőle, de ez ugye ízlés kérdése) és hozzáadjuk a zacskó tartalmához. Egy nagyon kevés, kb. fél deciliter vízet adunk még hozzá,  jól összeforgatjuk, hogy mindent érjen a fűszerkeverék. 
A zacskó tetejét összekötjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. 

A kompóthoz, az almákat meghámozzuk, felszeleteljük és annyi vízben, hogy jól ellepje felrakjuk főzni. Édesítőt, fahéjat, és szegfűszeget adunk hozzá, és puhára főzzük. 

Fűszeres, szaftos, ízeletes. 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...