2011. december 25., vasárnap

Aszalt szilvás-marcipános szaloncukor

Remélem, hogy mindenkinek olyan jól és boldogan telt a tegnapi nap, mint nekünk. Én ezt a pár napot azért szeretem, mert együtt lehetünk azokkal az emberekkel akiket szeretünk, és fontosak nekünk. Nálunk a családban ilyenkor mindenkinek ragyog az arca, és azt várja, hogy mekkora örömet tud okozni a másiknak az ő kis apró meglepetéseivel. Jó hosszú napunk volt tegnap, de nem bánom, mert minden perce öröm volt.  


Ő a Mi kis csodaszép karácsonyfánk, amelyre a saját készítésű mzésekalácsaink és szaloncukraink is felkerültek. 

Az idén a Jézuska, nem is tudom, hogy miért, de csupa hasznos konyhai eszközt hozott nekünk...:) Amiket ezúton is mindenkinek nagyon köszönünk, és ígérjük, hogy mindenféle finomságokat fogunk készíteni bennünk, és a kis tálkákban, tálalókban fogjuk felszolglni őket...:)


Még tegnap reggel is csomagoltuk ezeket a szépségeket, hogy felkerülhessenek a fára, és, hogy a szeretteink is kapjanak belőle egy pár szemet kóstolóba. 

Kétféle íz készült, kókuszos és aszalt szilvás-marcipános. Bevallom, hogy a kókuszos nem lett az igazi, kicsit még finomítani kell rajta, majd talán jövőre.

Kókuszos szaloncukor

Nem is szívesen írom le a receptjét, mert annyira nem akart összeállni nekem, hogy kész szenvedés volt őket beleforgatni a csokoládéba, de majd ha ki kísérleteztem az igazit, akkor megírom. Azért finomak lettek...:)

Aszalt szilvás-marcipános szaloncukor

Recept: 

Ezt a receptet viszont leírom, mert szerintem ez igen jól sikerült. 

20 dkg mandula, 20 dkg porcukor, 1/2 dl víz, fél csomag aszalt szilva, 25 dkg étcsokoládé

A darált mandulát és a porcukrot átszitáljuk, majd a fél deci vízből és a cukorból szirupot főzünk. Az elkészült szirupot a mandulához keverjük, majd az aszaltszilvát ledaráljuk és azt is hozzákeverjük a mandulához. 

Kis időre hűtőbe rakjuk, addig felolvasztjuk a csokoládét.

A masszát kivesszük a hűtőből és formázzuk őket, majd az olvaszott csokoládéba forgatjuk, és sütőpapírra helyezzük, hűtőbe rakjuk és megvárjuk míg rádermed. 

Mi csomagolónak piros és arany színű fényes csomagoló anyagot használtunk. 

Bár gondolom az idén senki nem fog neki állni már szaloncukrokat gyártani, de ez annyira jól sikerült, hogy bátran ajánlom akár gombócok formájában elkészíteni és bonbonként tálalni.

Mindenkinek nagyon szép, kellemes napot kívánok mára is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...